Den indre have

Et kig mod himlen

Middelhavsplanter i glashuset

Glashuset er ikke opvarmet, og der kan sagtens blive -10oC om vinteren. Men da der er læ inde i glashuset, undgås vindafkølingen, der ellers er middelhavsplanternes største fjende på disse breddegrader. Derfor trives de eksotiske planter storartet i glashuset og giver en sydlandsk stemning.

I forgrunden ses den stedsegrønne magnolie Magnolia 'Grandiflora'. Oliventræet er 50 år gammelt, og ca. 3½ meter højt. Bemærk det flade tag på beboelsen bag oliventræet, der står i en af gårdspladserne. Det flade tag benyttes som tagterrasse i vinterhalvåret når solen står lavt på himlen.
Fra flisebelægningen op til kip i glashuset er der 8½ meter.


Gangsti

Havens rum

En rustik teglsten er brugt som befæstelse i glashuset. Stenene er valgt da de er et unikt naturprodukt, og akkumulerer varme fra glashuset. I kølige sommeraftener, bliver de ved med at være lune, længe efter temperaturen i glashuset er faldet.

Gangstien er parallel med glashuset, og ad denne bliver man ført tæt langs boligen. For hvert hushjørne man passerer, åbner inderhaven sig op for nye rumoplevelser.


Badeplads

En dukkert i det grønne

I glashuset er naturens frodighed trukket helt tæt ind til boligen. Klimaet sørger for en lang vækstperiode. De kraftigvoksende planter giver fornemmelsen af at være i en grøn oase. Det er her muligt at tage en dukkert i det grønne.

Badepladsen er omgivet af flettet bambushegn, hvor Clematis texensis og den duftende Clematis armandii vokser op ad. Det er som at bade i en liflig duftende hule omgivet af natur.
En sund lise for sjælen.


Grow your own

At være selvforsynende...

Urtehaven i glashuset begynder i februar med såning af de første frø. Der kan hurtigt høstes, og gensås. Henover sommeren høstes der solmodne tomater, basilikum, rødbeder, alverdens salatsorter, chili mm.
Sæsonen i urtehaven er forlænget, sammenlignet med på friland. I glashusets urtehave er det muligt at så gulerødder i august, og trække nye friske gulerødder til jul.

Der udsættes nyttedyr efter en udsætningsplan. Det er en både økologisk og bæredygtig løsning mod skadevoldere i urtehaven. Humlebier sørger for bestøvningen af bl.a. fersken, nektarin og melon. Hvert forår ankommer de i en papkasse - et brumbassebo - hvor hele familien bor og lever af nektar fra glashusets mange blomster.