Den ydre have

Kig fra beboelsens flade tag

Transparent overgang

Overgangen fra inderhaven til yderhaven er blot en glasvæg. Regnvandsbassinet fungerer som spejlbassin, hvor birketræernes hvide stammer spejler sig i den blanke overflade.

Årstidens farveskift i haven og skyernes bevægelser trækkes helt ind i inderhaven, takket være de transparente vægge.

Da terrænet bag spejlbassinet er svagt stigende giver det en dybde i haven.


Rhododendron hæk

Tanken bag haven

I denne utraditionelle have findes der ingen græsplæne, men istedet en sø der fungerer som spejlbassin. Et surbundsbed på 250m2 og en birkelund som baggrundskulisse. Foruden stauder, rummer søbredden hele 37.000 forskellige forårsløg.
Planterne er plantet tæt, for at opnå en fyldig effekt og et minimalt plejebehov allerede i anlægsfasen.
Rhododendronerne danner om vinteren en stedsegrøn ramme i haven.


Forårsstemning på søbredden

Foråret i hvide farver

Foråret starter i februar med vintergækker og hvide krokus - efterfulgt af et blåt tæppe af snepryd i april. Forårsfyrværkeriet rundes af med et bredt tæppe af duftende pinseliljer.
Herefter kommer sommerens stauder frem, hvor der, som om foråret, er en kontinuerlig blomstring. De hvide høstanemoner slutter sæsonen af. Alle stauderne passer fortrinligt til det naturlige udtryk i skovbundsbedet under birketræerne, der derfor visuelt trækkes helt ned til søbredden, og ind i den indre have.


Efterårsstemning på søbredden

Årets gang

Der er i tilblivelsen af haven lagt vægt på variation. Der er valgt en plantesammensætning der giver en kontinuerlig fornyelse i havens udtryk. Sæsonen igennem er der planter der blomstrer, nogle visner ned, og andre igen er grønne året rundt.

Planterne er samlet i større grupper og flader, der er med til at formidle overgangen mellem søbredden og skovbunden under birketræerne.
Som hovedregel er der valgt planter der kræver et minimum af pleje.