Gårdspladserne

Pejsen mures op

Glashusets kerner

Boligen har form som et stort E. Som skåret ind i beboelsen, er glashusets to centrale kerner - de to gårdspladser. Hver gårdsplads, som har en opmuret pejs, danner rammen om udelivet i glashuset. 

Beboelsen er tegnet således, at der kun er adgang til glashuset via gårdspladserne. Fra alle værelser i beboelsen, er store glasdøre der leder ud i en gårdsplads, og formidler overgangen mellem indeliv og udeliv.


Gårdsplads sommer

Afslapning på gårdspladsen

På gårdspladsen er der rig mulighed for at nyde udelivets glæder. Her kan man få en lur i hængekøjen foran pejsen, eller følge skyernes bevægelser.

I skyggen fra oliventræet er udekøkkenet placeret. Her tilberedes råvarerne dyrket i glashusets urtehave. Maden nydes ved spisebordet, midt i frodigheden fra bourgonvilla, slyngende vindruer og duftende krydderurter. 
Alle sanser udfordres i glashuset.


Gårdsplads vinter

Julestemning

Året rundt er der sanseindtryk i glashuset. I den mørke tid, giver det nu oplyste oliventræ karakter i den ene gårdsplads. Til årstiden er det pyntet med sølvglinsende stjerner. Et anderledes juletræ.

Brugen af mange stearinlys rundt i glashuset, giver en særlig effekt. De spejler sig i det klare glas, og kaster unikke skygge- og lysspil rundt.

Den knitrende ild i pejsen giver både varme, og hyggelig stemning i gårdrummet.